Hardsolderen voor serieproductie

Hardsoldereren: het alternatief voor lassen

U wilt een verbinding laten maken voor uw metalen buizen die in principe net zo sterk is als die door middel van lassen? Kies dan voor hardsolderen. Tubeworkx voert dit proces zowel handmatig als op snelle carrousel-automaten uit in onze moderne fabriek.

HOE WIJ HARDSOLDEREN

HardsolderenHardsolderen is een techniek waarbij een verbinding tot stand wordt gebracht door toevoegen van een, boven de 650 graden gesmolten zilverlegering. Deze legering vult door capillaire werking de ruimte tussen het materiaal. Het verhitten gebeurt op basis van de gasvlam, inclusief beschermgas en backinggas of via inductie. Deze verbindingen zijn in de praktijk net zo sterk als lassen. Het verschil is dat de te verbinden materialen niet tot smelten worden gebracht. Het hardsolderen van aluminium of staal, of koper/messing, staal/staal zijn enkele van de toegepaste bewerkingen.

Hardsolderen, een kritisch proces

Buizen hardsolderen Hardsolderen van leidingcomponenten is een zeer kritisch proces. Heb je één van de vele factoren niet onder controle dan leidt dat veelal tot een onbetrouwbare verbinding. Tubeworkx heeft geïnvesteerd in systemen waarbij deze variabele factoren constant zijn. Bij Tubeworkx hoeft u dus geen probleem te verwachten als “de vakman” een slechte dag zou hebben. Bovendien wordt elke verbinding naderhand getest op lekdichtheid, zodat u zeker bent van een gegarandeerd dicht product.

Alternatief voor hardsolderen is pijpeindbewerking

Verschillende pijpeindbewerkingIn de meeste gevallen (afhankelijk van de oplage) is het prijstechnisch gunstiger om te kiezen voor een pijpeindbewerking als alternatief op het hardsolderen. Qua lekdichtheid is een pijp eindvorm betrouwbaarder dan gesoldeerde of een gelaste verbinding. Daarnaast bieden bepaalde eindvormen in de assemblage van leidingsystemen aanzienlijke snelheidswinsten.

 

Meer weten over hardsolderen? Wij voorzien u graag van informatie.
Neem contact met ons op, of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!
Adviesgesprek aanvragen
Onze opdrachtgevers

Contactformulier

  • Heeft u een vraag, op- of aanmerking vul dan het onderstaande formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>

Vrijblijvend advies

  • Heeft u een specifieke vraag voor een van onze specialisten of wilt u weten wat Tubeworkx voor u kan betekenen vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>