Buizen buigen in grote oplages

Tubeworkx: specialist in het buigen van leidingen en pijpen

Wij buigen buizen met een diameter van ø6 tot ø76 mm in: of het nu om staal, koper, roestvast staal, rvc of aluminium buigen gaat. Dit doen wij voor onze opdrachtgevers in middelgrote tot grote series. Dit gebeurt in een aantal buigcellen (NC/CNC gestuurd).

Onbemand produceren en bewerken

Onlangs werd meer dan een half miljoen euro geïnvesteerd in een Dynobend productie-cel waarin onbemand buizen in rechte lengtes worden aangevoerd. Daarna worden ze gebogen en eventueel gekalibreerd. Hierna worden de gebogen buizen pijpeindbewerkt (specifieke vorm aan het eind van de buis aangebracht) Vervolgens wordt het product automatisch op maatvoering gecontroleerd. Middels een handlingsrobot worden de buizen vanaf de buigmachine naar de verschillende bewerkingmachines gebracht en uiteindelijk door dezelfde robot in de daartoe bestemde bakken afgelegd. Deze bakken worden toegevoerd vanuit een toren van 5 meter hoog. Dit alles gebeurt onbemand en 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Snelle cyclustijden

Daarnaast maken we gebruik van één van de snelste buigcellen op dit moment. De aanvoer van op lengte afgekorte buizen en de afvoer van gebogen producten geschiedt volautomatisch. Deze buigcel (Bema) kent een combinatie van buigen in maximaal 4 verschillende radi op hetzelfde product. Deze 24/7 buigautomaat met automatische aan- en afvoer kan grote series staal tot rond 76 mm. verwerken. Verder beschikken we over conventionele buigmachines. Deze machines worden ingezet voor de productie van kleine series en servicedelen.

 

Meer weten over buizen buigen? Wij voorzien u graag van informatie.
Neem contact met ons op, of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan!
Offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag antwoord!

Onze opdrachtgevers

Contactformulier

  • Heeft u een vraag, op- of aanmerking vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>

Offerteformulier

  • Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>