Hardsolderen voor serieproductie

Hardsoldereren: het alternatief voor lassen

U wilt een verbinding laten maken voor uw metalen buizen die in principe net zo sterk is als die door middel van lassen? Kies dan voor hardsolderen. Tubeworkx voert dit graag voor u uit in onze moderne fabriek.

HOE WIJ HARDSOLDEREN

Hardsolderen doen we zowel handmatig als op snelle carrousel-automaten. Met deze techniek wordt een verbinding tot stand gebracht door toevoegen van een, boven de 650 graden gesmolten zilverlegering. Deze legering vult door capillaire werking de ruimte tussen het materiaal. Het verhitten van gebeurt op basis van de gasvlam inclusief beschermgas en backinggas, of via inductie. Deze verbindingen zijn in de praktijk net zo sterk als lassen. Het verschil is dat de te verbinden materialen niet tot smelten worden gebracht. Het hardsolderen van aluminium of staal, of koper/messing, rvs/messing, staal/staal zijn enkele van de toegepaste bewerkingen.

Hardsolderen, een kritisch proces

Hardsolderen van leidingcomponenten is een zeer kritisch proces. Heb je één van de vele factoren niet onder controle dan leidt dat veelal tot een onbetrouwbare verbinding. Tubeworkx B.V. heeft geïnvesteerd in systemen waarbij deze variabele factoren constant zijn. Bij Tubeworkx B.V. hoeft u dus geen probleem te verwachten als “de vakman” een slechte dag zou hebben. Bovendien wordt elke verbinding naderhand getest op lekdichtheid, zodat u zeker bent van een gegarandeerd dicht product.

Meer weten over hardsolderen? Wij voorzien u graag van informatie.
Neem contact met ons op, of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan!
Offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag antwoord!

Onze opdrachtgevers

Contactformulier

  • Heeft u een vraag, op- of aanmerking vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>

Offerteformulier

  • Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>